Вяра Анкова се моли за Севда Шишманова, докторите не й казват как е дружката й

Съпругата на футболния треньор и бизнесмен Томас Лафчис научила от медиите, че скъпата на сърцето й колежка е катастрофирала

Политика
17:05 - 25 Юли 2024
7002
Вяра Анкова се моли за Севда Шишманова, докторите не й казват как е дружката й

Звънях над 100 пъти на най-близката ми приятелка, но телефонът й е изключен "Моля се за живота на Севда Шишманова! Тя е един от най-близките хора в живота ми!" Това написа бившата директорка в БНТ Вяра Анкова.

Съпругата на футболния треньор и бизнесмен Томас Лафчис научила от медиите, че скъпата на сърцето й Шишманова, с която я свързват десетилетия преданост и приятелство, е самокатастрофирала тежко на пътя Варна - Добрич след разклона за Аксаково. 

По данни на областната дирекция на МВР- Варна, пътният инцидент е възникнал във вторник вечер около 20:50 часа. Според разследващите инцидента Шишманова е шофирала много бързо, която е и причината журналистката да излезе от пътното платно при десен завой, да обърне колата си по таван и да пострада тежко.

"Звънях над 100 пъти на Севда, но телефонът й досега продължава да бъде изключен. Нямам никакъв контакт с нея, но се надявам и се моля да е добре. Искам ми се да се възстанови колкото се може по-бързо", настоява Вяра Анкова.

"Не даваме информация за състоянието на пациента Шишманова освен на роднини по пряка линия", казали лекуващите лекари от "в. Анна".

62-годишната Севда Шишманова е родом от Разград, неомъжена, без деца, има дългогодишен професионален опит като политически репортер в новините на БНТ. По-късно става международен кореспондент, коментатор, автор и ръководител на екип за документални филми. От 2004 г. до 2010 г. е член на Управителния съвет на националната телевизия, а следващите 7 години е програмен директор на канал на БНТ 1.