Взрив в центъра на Кабул

Най-малко трима души са убити и 30 са ранени

Свят
11:46 - 05 Септември 2019
1488
Взрив в центъра на Кабул

Атентатор самоубиец се взриви в центъра на афганистанската столица Кабул, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.
Взривът разтърси сгради в район близо до чуждестранни посолства и правителствени учреждения. Говорителят на министерството на вътрешните работи Насрат Рахими заяви, че към мястото на експлозията са изпратени линейки и спасителни екипи.

Талибаните поеха отговорност, предаде Ройтерс. Говорителят на талибаните Забиулла Муджахид заяви, че три коли са унищожени, 12 чужденци и осем афганистански военни са убити, но правителството на Афганистан опроверга твърдението.

"На този етап можем да заявим, че нито един чужденец не е загинал при атаката", каза пред Ройтерс високопоставен правителствен представител в Кабул.

Най-малко трима души са убити и 30 са ранени, заяви болничен източник, цитиран от Асошиейтед прес.
Атентатор-камикадзе взриви кола с експлозиви на пропускателен пункт в квартал на афганистанската столица, където се намират американското посолство, мисията на НАТО и други дипломатически представителства. Талибаните, които поеха отговорност, заявиха, че са атакували три коли на чужденци, които били на път да влязат в строго охраняваната зона Шашдарак, където на афганистанските сили за сигурност имат сгради.

Говорителят на министерството на вътрешните работи Насрат Рахими заяви, че взривът е избухнал на главен път, унищожавайки най-малко 12 автомобила.
Три тела и 30 ранени са докарани в съседната болница Вазир Мохамад Акбар Хан, съобщи нейният директор Гул Ахмад Аюби, предаде АП. Местни медии, цитирани от ТАСС, съобщиха за осем убити и 30 ранени.