Йорданка Христова похапна рибена чорба в Царево (СНИМКИ)

Топ
14:18 - 08 Септември 2019
16960
Йорданка Христова похапна рибена чорба в Царево (СНИМКИ)

Естрадната легенда Йорданка Христова влезе в ролята на оценител-дегустатор на Рибения фестивал, който се провежда през уикенда в Царево. Въпреки очарователната си усмивка и добро настроение, певицата се оказа доста взискателна към участниците.

И тази година председател на кулинарния тим, който оценяваше качествата на рибената чорба бе телевизионният водещ Ути Бъчваров. В журито с него бяха, освен Йорданка Христова, и  кметът на Царево Георги Лапчев, депутатът Диана Саватева, актьорът Николай Станоев. Те опитаха рибената чорба и на петте отбора преди да направят избора си.


Учителките от детската градина „Ален Мак“ в Царево станаха абсолютните победители в надпреварата за най-вкусна рибена чорба. Те не пожелаха да издадат рецептата, която ги превърна в победители. Знае се само, че вкусната им чорба е измислена в Резово и там има едно местенце, на което със сигурност ще ви я приготвят така, че да си оближете пръстите.


5 отбора се включиха в надпреварата, която се превърна в истинска кулинарна битка. По традиция един от най-атрактивните моменти по време на Рибения фест в морския град е именно състезанието за най-вкусна рибена чорба. На масите рамо до рамо застанаха ефирните конкуренти от БНР-Бургас и Power FM. Журналистите доказаха, че знаят не само как да задават трудни въпроси, но и да въртят черпаците. И двата отбора имаха по една тайна съставка в рецептите си, с която успяха да изненадат журито.



Учителите от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ също впечатлиха с рибената си чорба, сготвена от морска лястовица, калкан и скариди. Педагозите успяха да изпипат всеки един детайл и показаха, защо миналата година са били победители.

Отбор от пет усмихнати дами от Шумен пък вече се превръща в талисман на състезанието. Момичетата  за пореден път се включиха в надпреварата. Те изненадаха приятно със своето ястие от речна риба, която лично са уловили преди да дойдат в Царево.

Хилядите жители на морския град и туристите, които бяха дошли специално за Рибния фестивал опитаха от рибената чорба на петте кулинарни тима, както и от приготвената от моряците от Военноморска база "Бургас". Традиционно Ути Бъчваров приготви миди по царевски в огромния си тиган, с който обикаля цялата страна.


Снимки: Агнес Методиева,
Община Царево и Булфото