Йорданов: Всички наши министри и зам.-министри ще подадат оставки

С тази коалиция е свършено, заяви шефът на ПГ на ИТН

Новини
12:02 - 09 Юни 2022
1930
Йорданов: Всички наши министри и зам.-министри ще подадат оставки

„С тази коалиция и с това управление е свършено”, категоричен е той
Всички министри и заместник-министри на „Има такъв народ” ще депозират оставките си. С тази коалиция и с това управление е свършено. Това заяви председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

Шефът на ПГ на ИТН обясни, че няма вариант партията на Слави Трифонов да преговаря с останалите три формации в коалицията, за да продължи управлението.

"Не обичам да говоря напред. В момента сме стъпка по стъпка, тази стъпка. С тая стъпка това правителство приключи, и тая коалиция приключи. Оттам нататък какво ще се случи, ще видим. Знаете какви са опциите. При падане на правителството започва раздаване на мандати – най-голяма, втора и трета, която избере президентът. Някъде в целия този процес е напълно възможно да се случи нещо, но аз не знам. В момента това положение е нетърпимо, по този начин няма да продължи. И дори по-нататък нещо да се случи, няма да е при тези условия."

Излизането на партията от управлението е свързано с многократни нарушения на коалиционното споразумение от страна на "Продължаваме Промяната", стана ясно от изказването му.