YouTube ще скрие броя на нехаресванията от клиповете

Тълпи хейтъри целенасочено увеличавали броя палци надолу, за да манипулират алгоритмите

Новини
15:07 - 12 Ноември 2021
1983
YouTube ще скрие броя на нехаресванията от клиповете

През последните две години Instagram продължително тестваше възможността да скрие броя на лайковете под всеки пост, за да направи социалната мрежа по-малко токсична. 

Сега YouTube предприема подобна стратегия, но този път тя включва премахването на броя на нехаресванията под всеки клип, а основният мотив за това е да се запази психичното здраве на създателите на съдържание. 

Новината бе разпространена от TechCrunch, но не се знае кога точно промените ще бъдат финализирани и ще засегнат повече потребители в световен план. 

За решението си YouTube се аргументира с факта, че видеата на на някои инфлуенсъри са “нападнати” от тълпи хейтъри, които целенасочено увеличават броя палци надолу под даден клип, за да манипулират алгоритмите и той да бъде показван пред по-малко зрители. 

Това представлява своеобразен тип тормоз, който новото правило цели да избегне, пише TechCrunch. 

Интересното обаче е, че броят на нехаресвания ще бъде скрит само от зрителите, но не и от създателите на даден клип, които ще имат достъп до тази информация в YouTube Studiо, където се предлагат най-различни статистики за даден канал.