Юве изтръгна победата срещу Верона

Фиорентина надви Интер за осма поредна победа

Спорт
08:53 - 02 Април 2023
2148
Юве изтръгна победата срещу Верона

Ювентус постигна трудна, но важна победа в домакинството си на Верона с минималното 1:0 в сблъсък от 28-ия кръг на италианската Серия А. Единственото и победно попадение падна през втората част и бе дело на Мойс Кийн, който се разписа в 56-ата минута.

"Биаконерите" играха доста пестеливо и можеха да си изпатят. Като цяло срещата беше равностойна, като гостите дори имаха предимство в началните минути, както и в заключителните моменти от нея. Тимът от града на Ромео и Жулиета дори записа повече точни удари - 3 срещу 2 за домакините, които пък удариха греда чрез Данило през първата част.

С отлични намеси пък се отчете и вратарят на торинци - Войчех Шчесни.

По този начин Ювентус остава на седмата позиция, но вече има 44 точки и е на само четири от зона Шампионска лига. Верона пък остава в зоната изпадащите, на 18-о място, с актив от 19 пункта, а спасителният бряг е на пет точки разстояине. За "старата госпожа" предстои първия мач от 1/2-финалите за Купата на Италия срещу Интер на "Алианц Стейдиъм", а в следващия кръг на шампионата - гостуване на Лацио.

Верона, който няма победа в последните си шест двубоя, приема Саусоло в първенството.

Фиорентина надви с 1:0 Интер като гост в мач от 28-ия кръг на Серия А. Така "виолетовите" продължиха отличната си серия с осма поредна победа във всички турнири. "Нерадзурите" пък допускат трета поредна загуба в италианския шампионат.

Фиорентина все пак остава на 7 точки от шестия Рома в борбата за европесйките турнири. Също така "вълците" са с мач по-малко. Интер пък засега запазва третото си място.