Ювентус наказа Интер в свирепо дерби

Торинци триумфираха с 2:1 насред Милано, излязоха начело в класирането на Серия "А"

По света
10:02 - 07 Октомври 2019
1730
Ювентус наказа Интер в свирепо дерби

Ювентус удари Интер в свирепото дерби на върха в Серия А насред "Джузепе Меаца" и излезе начело в класирането на италианското първенство. Двата отбора се очертаха като основни конкуренти в битката за титлата и бяха зверски настървени за победата, като в доста моменти от мача хвърчаха искри по терена. Доста работа имаше и реферът Джанлука Роки, който трябваше да отсъжда при не малко спорни положения.

Юве започна ударно мача и шампионите откриха още в 4-ата минута. Пауло Дибала нахлу отляво в наказателното поле и с мощен удар намери далечния ъгъл на Самир Ханданович за 1:0. Малко след това Кристиано Роналдо нацели гредата. Интер се съвзе и успя бързо да отвърне на удара. В 18-минута Роки свири дузпа за "нераздзурите" за игра с ръка на Матайс Де Лихт, потвърдена секунди по-късно от ВАР. Лаутаро Мартинес изравни хладнокръвно.

До края на полувремето не липсваха добри положения и пред двете врати, но двамата вратари се справиха, а попадение на Роналдо правилно беше отменено с ВАР заради засада на Дибала.

С последния съдийски сигнал за първата част футболистите се спречкаха на влизане в тунела, но до сериозен инцидент не се стигна.

През второто полувреме лютата битка на терена продължи и Юве започна по-силно. Въпреки това Интер се оказа на косъм от това да поведе, след като удар на Весино рикошира коварно и топката се удари дясната греда.

Развръзката дойде десетина минути преди края, когато две от резервите на Маурицио Сари изработиха победния гол за торинския гранд. Родриго Бентанкур изведе Гонсало Игуаин в наказателното поле и нападателят заби топката под плонжа на Ханданович за 2:1.

"Старата госпожа" удържа финалния щурм на Интер и си тръгна с трите точки от Милано. Така Ювентус излезе в първи в класирането и на точка пред конкурента от Милано.