Задържаха изнасилвач на баба

Новини
14:35 - 23 Май 2020
1061
Задържаха изнасилвач на баба

Има задържан заподозрян за нападението и изнасилването на възрастна жена от русенското село Ценово. Престъплението беше извършено в сряда вечерта, а рано сутринта в четвъртък районът около населеното място беше блокиран от полицията.

Освен че се е гаврил с жената, извършителят е откраднал 60 лв. от дома ѝ. Местните жители са в шок, защото подобно престъпление тук не се е случвало досега, а в населеното място има много самотно живеещи пенсионери.

Престъпникът вероятно е знаел, че бабата от години живее сама и е абсолютно беззащитна. Разбил дворната врата, а входната на къщата отворил с шперц. След като влязъл в дома, заплашил пенсионерката, че ще я убие и я изнасилил. После поискал да му каже къде са парите, взел 60-те лева и избягал в неизвестна посока.

 Според официалното съобщение на прокуратурата жената не е била пребивана и няма сериозни телесни повреди. Съобщила е едва на сутринта за случилото се с нея. Сигналът е подаден в полицията в 10:40 часа на 21 май. Незабавно е бил сформиран екип от разследващи и експерти. Съвместно с жандармерията е проведена специализирана полицейска операция. На входовете и изходите на селото са проверени всички лица, които преминават през тях. В дома на жертвата е извършен оглед и са иззети вещи.

Пострадалата е била откарана в УМБАЛ „Канев“ в Русе за извършване на съдебно-медицинска експертиза. Не се е наложила хоспитализацията ѝ тя е останала при роднини в областния град.

По неофициална информация извършителят на тежкото престъпление е млад циганин, който не е местен, но живеел от няколко години на семейни начала с жена от ромската махала в селото.