Задържаха над 3000 литра контрабанден зехтин на ГКПП "Капитан Андреево"

Новини
11:36 - 20 Май 2024
1063
Задържаха над 3000 литра контрабанден зехтин на ГКПП "Капитан Андреево"

Митничари задържаха 3220 литра контрабанден зехтин на ГКПП "Капитан Андреево" при проверка на товарен автомобил от Турция.

Това съобщават от Агенция "Митници".

Акцията е част от съвместни действия срещу контрабандата между служители на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите.

На 11 май на пункта е пристигнал влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът, турски гражданин, е представил редовни документи за превозваната стока от Турция за Германия. Автомобилът е селектирано за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са отбелязани необичайни плътности в превозвания товар. В хода на контролните действия в товарното помещение, добре прикрити с част от декларираната стока - пакети със слънчогледови семки, са открити 125 кашона със зехтин в опаковки от 5 и 1 литра. Общото количество на откритото маслиново олио е 3220 литра. Установени са още и 130 недекларирани кашона със супи на прах, както и зеленчукови и месни бульони.

На водача на камиона е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.