Задържаха пироман с психични проблеми

Общество
13:54 - 09 Юни 2023
1415
Задържаха пироман с психични проблеми

Пироман, който е уличен, че е извършил два палежа - на лек автомобил и на постройка, е бил задържан от полицаите от Районното управление на МВР в Септември и Областната полицейска дирекция в Пазарджик. По данни на органите на реда 32-годишният мъж от село Виноградец е с психични проблеми, потвърди говорителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов.

Крими историята започнала да се разплита, след като в четвъртък около 01.20 ч. бил получен сигнал за запален паркиран лек автомобил „Лексус“ и опит за палеж на едноетажна постройка. Возилото и постройката се намирали в септемврийското село Виноградец. Незабавно към мястото била насочена дежурната смяна огнеборци от противопожарния участък в Септември и служители на местното полицейско управление, които заедно с разследващ полицай извършили щателен оглед на място.

В хода на разследването се установило, че и в двата случая се касае за умишлени палежи. Към колегите си от местното полицейско управление се присъединили и служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР - Пазарджик. В резултат на съвместната си дейност не след дълго те установили, че авторът на посегателствата е 32-годишен жител на същото село. По данни на органите на реда той бил с психични проблеми. У него са открити и иззети предмети и вещи, които са доказателство, че той стои зад извършените престъпления. Мъжът е задържан за срок от 24 часа в РУ-Септември.