Изрод уби с юмруци мъж в Момина клисура

Новини
13:40 - 14 Август 2020
649
Изрод уби с юмруци мъж в Момина клисура

Служители от РУ - Септември и участъка в Белово задържаха жител на село Сестримо пребил до смърт мъж от същото село.

Това съобщиха от ОДМВР - Пазарджик. Вчера в полицейското управление бил получен сигнал от 62-годишен жител на съседното село Момина Клисура. Той съобщил, че брат му, който живее в село Сестримо, е починал, след като му е нанесен побой от млад мъж, жител на същото село. Сходна информация била получена и от кмета на селото. За работа по случая е образуван екип от разследващ полицай, криминалисти, полицейски инспектори и експерт.

В хода на разследването било установено, че на 7 август вечерта в района на местността Егрека възникнал скандал между М.Д. на 60 г. и 43-годишния Г.Д. Разпрата започнала в близост до овчарник, ползван за отглеждане на животни от жители на населеното място. Градусът на напрежението бързо се покачил и тогава Г.Д. нанесъл на по-възрастния мъж жесток побой. На следващия ден потърпевшият се почувствал зле и бил приет в МБАЛ - Пазарджик, където починал. При извършената аутопсия било установено, че мъжът е получил множество травми и наранявания, които по всяка вероятност са причинили смъртта му.

Полицаите действали незабавно и задържали за срок от 24 часа побойника. За случая незабавно е уведомен дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик и под негово ръководство се провеждат последващите процесуални действия за документиране на извършеното тежко престъпление. По случая се води досъдебно производство.