Задава се нова коалиция?

"Ние идваме" на Хаджигенов и Бабикян се хареса на Николай Събев, Иван Христанов също с тях, но със своя проект

Политика
12:22 - 07 Юни 2023
8500
Задава се нова коалиция?

Новината, че "Ние идваме!" на адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, бившите флагмани на известното Отровно трио (тогава в състав с ексминистъра на културата и верен радевист Велислав Минеков - б.р.) ще става партия, възбуди редица основатели на "Продължаваме промяната".

А първи да откликне на "поканата" за вливането в новия политически субект, програмиран да събере разочарованите от ПП, Демократична България и други дясноцентристки формации след съставянето на новото правителство "под крилото" на ГЕРБ и ДПС с премиери акад. Николай Денков и Мария Габриел, стана не кой да е, а екстранспортният министър и основен благодетел на "Промяната" Николай Събев, забеляза репортер на Lupa.bg. 

"Думите тук са силни и верни. Да видим и постъпките нататък. Казвам че е време да гледаме стъпките, думите са лесна работа, както се разбра вече", коментира Събев. 

Ден по-рано той обяви, че харесва и новия проект на бившия зам.-земеделски министър и ексдепутат от ПП, също основател на формацията Иван Христанов, който пък през уикенда започна да гради основите за своята партия "Единение". 

А заради това вече се появиха коментари, че може Събев да стане спонсор на нова коалиция - между Христанов, "Ние идваме!" и евентуално още отцепнци от ПП, в случай, че такива се появят заради правителството. При това като подплати добре финансово бъдещо нейно участие в избори (най-вероятно местни - б.р.).