Заклет комунист вбеси БСП: Няма да спечелим никакви избори

Социалисти зоват за оставката на Захари Захариев, нямал място в пленума

Новини
22:30 - 21 Април 2019
5803
Заклет комунист вбеси БСП: Няма да спечелим никакви избори

Заклетият комунист, член на бившата Държавна сигурност и настоящ представител на пленума на БСП Захари Захариев вбеси партията с мрачна прогноза, че тя няма да спечели европейските избори на 26 май. Според професора, който е в БСП от създаването й, Столетницата ще се завърти за пореден път около 500-те си хиляди гласа и няма да мръдне от тях, което й гарантирало пореден крах на национален вот. 

Политологът е на мнение, че БСП е загубила историческата си мисия. "Напълно естествена е дълбоката криза на социалдемократическата концепция", каза Захариев в ефира на Канал3 и вбеси колегите си от Националния съвет, които в коментари в социалните мрежи остро поискаха оставката му. 

Захариев обяви още, че БСП не просто няма да се справи с проблемите си в политически план, но и няма да успее да овладее вътрешнопартийните си драми. 

"БСП много иска, но дали може - според мен тя може да реши много въпроси и все още има интелектуалния запас за целта, но дали ще успее да го направи - тук се сблъскваме с различни идеологически групи в партията, които пречат. В БСП съжителстват няколко основни течения - традиционнокомунистическото от времето на Димитър Благоев-Дядото, което е и най-мощно, но най-разрушително, а след това и по-мекото, на социалистическата промяна, а третото е социалдемократическото", коментира политологът. 

Захариев обвини лидерката на БСП Корнелия Нинова за упражняването на ляв популизъм, който само пречел на партията.