Зам.-началникът на отбраната: Майор Петко Димитров беше един от най-подготвените пилоти в Долна Митрополия

Новини
21:46 - 13 Септември 2024
1860
Зам.-началникът на отбраната: Майор Петко Димитров беше един от най-подготвените пилоти в Долна Митрополия

"Майор Петко Димитров беше един от летците с най-голям нальот", това каза зам.-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков по повод трагичния инцидент в Граф Игнатиево, в който загинаха двама пилоти. 

"Тежка загуба. Трудно е да се говори в минало време за хора, които си познавал. Познавах добре майор Димитров, с него сме летели заедно. Мога да споделя, че е един от най-подготвените пилоти за нашата авиационна база в Долна Митрополия. Прекрасен човек и прекрасен приятел", каза Стойков пред БНТ. 

"По-младото момче го познавах само по лице, не сме имали възможност да контактуваме с него, но загубата му е тежка, защото доколкото разбрах е бил много мотивиран в своята работа", коментира той. 

"Очевидната причина е, че самолетът се е разбил. Оттук нататък предстои разследване. Две комисии работят. Те не са дали никаква информация досега освен, че са открили черната кутия. Следва да се види нейната техническа изправност и да се свалят данните от всички параметри на полета. На този етап не може да се каже нищо, тъй като няма информация", заяви още зам.-началникът на отбраната. 

"Съставът, който подготвя учебната техника никога не би допуснал неизправна авиационна техника в полет. След като самолетът е излетял, той е преминал всички проверки и е допуснат като изправен за участие в тренировката", обясни той.