Започва ретроградният Меркурий- кои зодии да внимават?

Планетата ще е ретроградна от 9 септември до 2 октомври

Астрология
16:21 - 08 Септември 2022
6102
Започва ретроградният Меркурий- кои зодии да внимават?

Меркурий започва ретроградното си движение на 9-и септември и то ще продължи до 2-и октомври. Кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог усещат най-силно този транзит, а за въздушните знаци Близнаци и Водолей той ще бъде по-малко драматични.

Все пак, периодът ще е напрегнат.

Овен

Връзките и отношенията са на фокус. Ако са обвързани, да очакват да има неразбирателства между тях и партньора. Да се научат да слушат и да се фокусират над правенето на компромиси. Ако се необвързани, да внимават - бившето гадже се появява и ги дебне.

Телец

Ежедневието им става забързано заради работата. Трябва да подредят бюрото си, да са продуктивни и да измислят как да управляват добре времето си в офиса. Нека са по-организирани и да си съдействат повече с колегите.

Близнаци

За обвързаните Близнаци периодът ще е продуктивен. Ако сексуалният им живот е в застой или е станал скучен, да измислят как да направят нещата по-пикантни с партньора.

Как да са по-чувствени, да има повече страст, еротика. Да експериментират и да са палави.

Рак

Някои уреди може да се повредят през периода. Нека опитат да ги поправят и да изчакат ретроградния Меркурий да приключи преди да купят нови. Лош период за смяна на жилището. Ако е наложително да се сместят, да се уверят, че са проучили новото място и всички детайли около него. Да не подписват нищо, преди да се убедят, че е хубаво жилище.

Лъв

Всеки път, когато отворят устата си, ще говорят несвързано, нелогично и ще цари хаос. Нека мислят преди да говорят и да подбират думите по-внимателно. Ако не го правят, ще има доста неразбирателства през следващите седмици. Да проверяват съобщенията и имейлите за правописни грешки.

Дева

Трябва да поразсъждават над отношението си към парите и това колко харчат. Нека превантивно да спестяват и да изчисляват какви разходи ще имат, иначе може някоя сметка да ги изненада. Да спестят колкото се може повече пари.

Везни

Меркурий ще е ретрограден в техния знак известно време, затова при тях ще има доста драми. На фокус ще бъдат начинът, по който работят, по който се движат от място на място, по който говорят и т.н.

Ако не проявяват отговорност за тези неща, може седмиците да им се сторят доста тежки.

Скорпион

При тях на фокус са вътрешния свят, съкровенните желания и чувства, завършването на някои цикли. Много емоционален период за Скорпионите. Ще трябва да се занимават със стари връзки, отношения, проекти, дори със стара работа. Все неща, с които не са напълно приключили и затова не са продължили напред. Напрегнат период, но нека намерят завършек и да продължат напред.

Стрелец

Много промени по отношение на приятелската им група. Ако имат токсични приятели, сега е време да ги премахнат от живота си. Ако някой приятел им прави зло зад гърба им, сега е време да го отрежат. Нека разчистят и направят място в компанията си, за да намерят по-добри приятели след ретроградния Меркурий.

Козирог

Винаги планират бъдещето, но не могат да постигнат дългосрочните си цели, докато не обърнат внимание на това, което става сега пред тях.

Може да имат доста работа, но ако не се справят с текущите задачи и незавършената работа, никога няма да постигнат мечтите си. Нека поработят над дребните неща, след ретроградния период ще видят прогреса си.

Водолей

Ако имат планове за пътуване, много внимателно да проверят графика си и плановете за ваканцията. Да се уверят, че са взели в багажа всичко, което им трябва, че билетите са в тях, че не забравят всичко, което трябва да свършат.

Сега е такъв период, в който може да изпуснат полет или колата да се развали, нека са подготвени за всичко.

Риби

Има някакъв дисбаланс във връзката им, от тях зависи да намерят изгубеното равновесие. Да се вгледат в емоционалната страна на връзката - дали с партньора са достатъчно честни и открити един към друг, дали и двамата са еднакво привързани и даряващи любов.

Ако не, сега е времето да поговорят и да намерят решение. Ако не успеят, може да се разделят.