Запомнете името Благовест Ивайло Батинков 

Как се представя бебе пред Бог? С пелена от сух лед, разбира се

Коментар
10:33 - 06 Март 2019
17191
Запомнете името Благовест Ивайло Батинков 

Известно е, че количеството тщестлавие у човек е точно толкова, колкото ум не му достига. Този афоризъм в пълна сила важи за бившата миска Антония Петрова с нова фамилия Батинкова, която взе, че роди преди 40 дни и това се превърна в тема номер едно за всички магазинни предавания, лайфстайл рубрики на вестниците и занима всяка средностатистическа българска домакиня.

Мислехме, че с автогероизирането на естественото раждане, което русокосата перничанка преживя със съвсем стандартното си по размери и външен вид бебе Благовест, темата е приключена. Колко наивно. Антония Петрова очевидно ще занимава обществеността оттук нататък с всяка стъпка от живота на неповторимия й син поне до пълнолетието му, когато все пак той ще трябва поеме крайно суетната щафета на майка си и да последва завета й да се показва на всяка цена в луксозна опаковка, независимо какво.

В крайна сметка тя е била тази, показала на света, че едва на 40-я ден след раждането на дете, жената може да разголи пищна кърмеща гръд в тематично червено ансамбълче за "представянето на бебето" пред обществото и да изглежда, сякаш току що е излязла от полуеротична фотосесия. Не завиждаме, наистина. Плачем от завист.

Няма значение, че Благовест е принцчето само на мама, тя безспорно го смята за незаслужено все още непризната монархическа единица на цяла България. Защо иначе ще му вика 40 орисници, при това "реализирани дами" (от кого реализирани, така и не става ясно) и ще му постила пелена от сух лед? Та Благовест Петров-Батинков е единствен по рода си, друг такъв бебок със смачкана муцуна и набръчкани пръстенца няма на тая земя. Кое ни кара да смятаме, че махането на памперса му, първата му лъжица тиквено пюре, първата му олюляваща се крачица и първият му ден в предучилищната група ще бъдат отразени широко от майка му във всички възможни информационни канали? Запоменете името Благовест Ивайло Батинков. То ще извира отвсякъде и изключването на копчето на телевизора не е вариант, ако не искате да чувате за него. 

Ако все още не вярвате, прочетете следното: за да отбележи 40-те първи дни на детето, Мис България 2009 и Мисис Русия 2012, тя не просто е събрала близките си жени роднини и приятелки, както традицията повелява да му пожелаят здраве, щастие или там, каквото се желае, а е наела един от най-луксозните ресторанти в столицата, поканила е 40 светски дами (реализирани, да не забравяме), че измислила и "тема" за празненството, иначе известно като разчупване на ритуална погача в дома на новопоявилото се българче. А за да е всичко суперспециално за "Принца", на ухото на клетото бебе е свирил и саксофонист. Червено-белите винилови щъркелчета, балончета, покривчици и калъфчета за столовете са само върхът на кичозността, с която невинният Благовест тепърва ще се сблъска в живота си с майка като Антония Петрова. Тепърва ще трябва да се съобразява с "перфектно подбрани ритуали" за своето развитие, ще трябва да се храни само с "ефектни сладкиши" и да се учи как се съчетава луксът с духа на "българските традиции" или иначе казано - как да се облече в ямурлук и да изглежда, сякаш носи "Армани". Впрочем, на този крехък Благовест се пада и тежката задача да обяснява защо е християнин, пък му връзват мартеници, но да оставим тази му житейска тегоба засега. Все пак му предстоят още много пищни празненства между езичеството и религията, които маминка ще спретне. 

Засега само не е ясно по кой канон първескинята успя да съчетае "постоянната пелена от сух лед" с представянето на сина й пред Бог с чиста молитва и защо, въпреки че се е кръстила с три пръста на влизане в черквата, така и не е схванала, че чистата молитва не е четена на принца й, а на нея самата, защото той Божи раб не може да стане, докато не се покръсти и неслучайно православието не го допуска по-навътре в храма от преддверието. Но това са подробности, в крайна сметка най-важно е "перфектното" съчетание на носии, мелодии от саксофона и идеално разрязаните с дебел нож парчета фондан за здравето на Благовест Ивайло Батинков. Че чистата молитва е за майката, не за бебето, е излишно утежняване на новината: Благовест Ивайло Батинков е роден естествено, станал е на 40 дни, завършил е отделенията, преживял е първата си нощна полюция и се е оженил (дали?). 

Така, вече знаем кой е Принц Батинков, наречен галено от родителите си не Благи, Боби или нещо такова нормално. Той е Бест Батинков. Продължаваме да търсим какво точно е пелена от сух лед, как се слага на бебешко дупе и дали саксофонът помага за колики. Вярваме, че Антония Петрова ще ни открехне и за други иновации за кърмачето. Да й е жив и здрав Благовест, пардон Бест.