Защо Радев не благослови 46-ия парламент?

Политика
12:50 - 21 Юли 2021
9290
Защо Радев не благослови 46-ия парламент?

Новият 46-и парламент стартира работа с няколко гафа и едно знаково отсъствие от парламентарната трибуна. За разлика от 4-ти април, днес президентът Румен Радев не направи обръщение към народните представители. И това не остана незабелязано.

Lupa.bg потърси отговор на въпроса защо държавният глава този път пренебрегна депутатите.

„Само преди три месеца президентът отправи ясни послания пред депутатите. На влизане в Народното събрание днес той подчерта, че нищо не се е променило оттогава - държавата все още очаква да се възстанови парламентаризма, както и държавността”, обясниха от пресцентъра на президента. 

Заради решението му обаче във Фейсбук започнаха да валят шеги, че Румен Радев  е решил да наруши протокола от суеверие - за да не се повтори сценарият от миналия парламент, който имаше едва 9 работни дни.

Същото сторили и представителите на „Има такъв народ” – тяхната депутатка Мика Зайкова така и не удари първия парламентарен звънец. Зайкова забрави и друга точка от протокола – още в началото на заседанието тя пропусна да обяви химните на България и на Европейския съюз. Колегата й Тошко Йорданов пък тотално се обърка и заяви, че "Има такъв народ" очаква „президентът Първанов да им връчи мандат”.

Снимки: Агнес Методиева