ЗАЩО? Йорданка Христова се омъжила в черна рокля

Изповеди
13:11 - 24 Април 2022
5980
ЗАЩО? Йорданка Христова се омъжила в черна рокля

"Реших, че за Великден трябва да съм много шарена, напук на всички, които ми казват, че трябва да забравя шареното и да мина към сиво и кафяво. Аз тези цветове не ги познавам.

В черно се омъжих, но сиво и кафяво, не! На сватбения ден с едно голямо деколте. Беше на 18 юли, жега, пек, аз съм си уговорила в едно районно до Американското посолство. В 18 ч. следобед, пек жесток аз с една черна перелина, едно деколте,очила, отивам да подписвам."

Това откровение направи в предаването "Денят започва с Георги Любенов" музикалната дива Йорданка Христова.

"Аз съм влюбена в живота и го живея с моята усмивка. Продължавам напред", каза тя по повод факта, че догодина ще отбележи 60 г. на сцената.

Обзета от великденското настроение певицата върна лентата назад, за да си спомни за великия си колега и приятел Емил Димитров и един негов рожден ден, на който присъствала. Тогава 15-годишно момче попитало кой е той. "Забравата е грехът на времето", каза Христова. Подчерта, че забрава за такива големи личности не бива да има.

"Има много млади хора, които не може да не знаят кой е Емил Димитров. И не само кой е той. Има много велики хора, велики българи! Не може да има забрава! Не бива!", сподели изпълнителката пред БНТ.

"Никога не съм обичала да се подчинявам. Винаги съм била опозиция, революция, контра. Затова и напуснах комсомола навремето. Някой да ми каже, че нещо е червено, а то да е зелено. Моля?! Няма как!

Правя напук! Напук мога да направя много неща. Напук ще отпразнуваме празника сега. Напук ще пея за великия ден. Напук на това време, което ни прави изненади, април се превърна в май, имаше сняг", завърши с усмивка голямата певица и изпя хита, написан от Дани Милев "Напук".