Затвориха хотел в Свети Влас

25 деца са били настанени при много лоши условия

У нас
21:25 - 21 Юни 2019
3943
Затвориха хотел в Свети Влас

След сигнал министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на Комисията за защита на потребителите направиха изненадваща проверка. Оказа се, че въпросният хотел е с изтекло разрешително още през 2015 г. като къща за гости и няма никаква категоризация като туристически обект, съобщава БНТ.

Инспектори от различни институции веднага реагирали на сигнала от родител, че 25 деца са били настанени при много лоши условия.

"Констатирахме, че самият обект е в изключително лошо състояние, водата в басейна беше замърсена", заяви Красимир Шалев - инспектор в КЗП.

Аделин Младенов - експерт в Министерството на туризма: Това са стълбите, които официално отвеждат до втория етаж на самата сграда, по която би следвало съвсем безопасно да се качват и да слизат туристите. В случая туристите които вчера констатирахме, са дечица. Стените са напукани, а стаите са претъпкани с по три легла. Подовите настилки са скъсани, а коридорите са прекалено тесни.

"При положение, че обектът в момента няма нито категоризация, нито други редовни легитимни документи да действа като туристически обект - може би е нещо абсурдно, но това ще се уточнява", допълни Младенов.

Съставен беше акт за липса на здравословни и безопасни условия за почивка, които трябвало да бъдат осигурени от собственика. Къщата ще бъде запечатана, ще бъде наложена и глоба, която за юридическо лице е до 10 000 лв., а за физическо до 5000 лв.