Жалко, Лавров е жив и здрав

Руският първи дипломат страдал от сърдечно заболяване и се лекувал на остров Бали, Захарова отрича

Топ
12:19 - 14 Ноември 2022
2045
Жалко, Лавров е жив и здрав

Руският външен министър Сергей Лавров е бил откаран в болница малко след пристигането си на срещата на Г-20 в Бали, съобщават "Асошиейтед прес" и "Ройтерс".

Длъжностни лица в индонезийското правителство и медицински служители, пожелали анонимност, тъй като не са упълномощени да коментират публично здравословните проблеми на Лавров, заявиха, че руският първи дипломат страда от сърдечно заболяване. Съобщава се, че Лавров се лекува на остров Бали.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова обаче отрече информацията, наричайки я "върха на фалшивостта". Аз и Сергей Виктрович (Лавров - б.р.) четем новините и не можем да повярваме на очите си, възмути се тя.

ТАСС уточни, че Лавров е бил в хотелската си стая и се е подготвял за срещата на Г-20. Губернаторът на Бали обаче твърди, че Лавров е в болница за "медицински преглед".

Руският външен министър е в Бали вместо президента Владимир Путин, който предпочете да се въздържи от потенциално неудобни срещи с други световни лидери, които ще присъстват на събитието. Западните лидери категорично се противопоставят на решението на Русия да нахлуе в Украйна на 24 февруари и осъждат зверствата, извършени оттогава насам.