Жена нае килър да убие брат й и семейството му

Стойчо Ройдов трябвало да бъде отвлечен и инжектиран с голяма доза инсулин

Новини
11:46 - 07 Май 2020
1616
Жена нае килър да убие брат й и семейството му

Жена нае килър да убие брат й и семейството му. Племенниците Георги и Гергана заедно със съпруга и децата им, трябвало да бъдат застреляни навръх Гергьовден в Браниполе, пише "24 часа".

Зловещият план бил разкрит, тъй като Иванка Ройдова попаднала на агент под прикритие

 “Не искаме да се връщаме към този ден. Не искаме да си разваляме настроението на Гергьовден.”

Семейството се готвеше да празнува, а именикът разтоварваше от джипа пълни чанти с почерпки.

Баща и син не желаеха да говорят за пъкления план на своята роднина Иванка Ройдова.

Точно преди 4 г. Браниполе се размина с кървав Гергьовден. Тогава Стойчо Ройдов и цялото му семейство трябваше да бъдат ликвидирани. Поръчител на масовата екзекуция е не кой да е, а родната му сестра Иванка - по-късно наречена от хората Черната Иванка. А мотивът ѝ - да получи само тя наследството от 4 млн. долара на починалия им баща Георги Ройдов в САЩ.

Зловещият ѝ план обаче е бил разкрит, тъй като имала малшанса да наеме за килър агент под прикритие от ДАНС.

Преди 20 дни Иванка е била откарана в сливенския затвор да изтърпява 3-годишната си присъда.

“Лично аз изпратих охрана да я приберат. После получих писмо от затвора в Сливен, че тя е вече там”, потвърди прокурорът Георги Пенев.

Племенникът на Ройдова - Георги, също видял как откарват леля му.

В Браниполе обаче хората не знаят, че тя вече е зад решетките.

“А, така ли? Скоро я видях, отиваше до магазина с колата си. Трябва да е било преди 2-3 седмици”, разказа съсед. И други комшии не вярваха, че Иванка е в затвора.  

“Не може да бъде. Често я срещахме напоследък”, чудеха се жители на Браниполе. И разказаха, че откакто се разчуло за планираната от нея екзекуция, с брат ѝ Стойчо не се виждат.

“Каква е истината, те си знаят. Баща им приживе ги устрои всички с апартаменти и офиси в Пловдив, които сега отдават под наем. Битката май е била за сухата пара от дядо Георги в САЩ. Но явно пачките ги е прибрала неговата болногледачка Недялка Бързакова”, коментираха местни. Те добавиха, че Стойчо си гледал старините. Всеки ден отивал за хляб и вестник, радвал се на внучето от сина си Георги, което наскоро се родило.

Други съседи не знаеха къде е в момента Иванка, чиято къща е долепена до тази на брат ѝ. В двора се вижда пране.

“Дъщеря ѝ Жана и зетят са тук. Дори преди малко излязоха с колата”, коментираха комшии. За тях цялата история с кървавата поръчка е доста мистериозна.

Според разследващите през май 2016 г. Иванка Ройдова се свързала с агента под прикритие, когото мислела за човек от подземния свят. Предала му 3000 лева капаро, както и лист с имената на шестима души. Първи в списъка бил брат ѝ Стойчо. Той трябвало да бъде отвлечен и инжектиран с голяма доза инсулин. Така смъртта му щяла да изглежда естествена, тъй като е диабетик. Двете му деца - Георги и Гергана, нейният съпруг, както и двете им деца, трябвало да бъдат застреляни навръх Гергьовден в Браниполе, когато по традиция се събирали всички.

Окръжният съд в Пловдив даде условно наказание от 3 г. на Ройдова, но апелативният го замени с ефективно

През март т.г. ВКС потвърди решението на втората инстанция и Иванка е в сливенския затвор.

“Аз вече съм я пуснал”, бяха единствените думи на брат ѝ, без да обясни какво има предвид.