Жители на Горна баня сами си направили пешеходна пътека

Общество
16:04 - 12 Април 2022
1167
Жители на Горна баня сами си направили пешеходна пътека

Жители на столичния квартал Горна баня решиха да си направят пешеходна пътека на ул. Николай Хрелков до ул.643, където е единствения подход към метрото от страна на квартала.

Кметът на район "Овча купел" Ангел Стефанов съобщи, че след постъпили множество сигнали и впоследствие осъществена комуникация с отговорните институции се е оказало, че регламентирана пешеходна пътека е невъзможно да се изгради при настоящите условия. 

"Отнасям се с раздвоени чувства към създалата се ситуация. От една страна, буквата на закона трябва да се спазва, дори и да противоречи на духа му. От друга страна обаче, когато общественият интерес и обществената безопасност го изискват, местната общност не трябва да се отказва да търси решение на проблемите и най-нормалното нещо е да получава подкрепа от институциите, казва още Стефанов. 

Очакванията на районният кмет са, че финансирането на втория етап от ремонта на ул. Николай Хрелков ще бъде осигурено в разумни срокове, така че жителите на Горна баня да имат нормален пешеходен достъп до метростанцията в близост.