Жители на Костенец пред Lupa.bg: Не търсете Чане, той е в чужбина!

Новини
11:18 - 20 Май 2019
9989
Жители на Костенец пред Lupa.bg: Не търсете Чане, той е в чужбина!

Акцията по издирването Стоян Зайков - Чане продължава вече 11 дни, а полицията проверява всички автомобили, които излизат от Костенец и близките населени места.

В събота беше намерено вероятното оръжие на едно от убийствата.

Lupa.bg се свърза с жители на Костенец, които споделиха тяхната версия и допълниха, че не се страхуват.

Местните казаха още, че убитите Валентин и Милена са били добри хора, особено жената, която определят като човек с голямо сърце.

Според тях Чане убива Милена, която е открита около 8 часа по-късно и най - вероятно убийството е планирано и той предварително е изтеглил доста пари, за да си закупи самолетен билет и да има за след това.

"Не го търсете, той със сигурност е извън страната. В България можеш да извадиш фалшиви лична карта и паспорт с чуждо име точно за два дни. И печатницата на Хари, който ги прави, е в Костенец. Хванаха го преди време, но го пуснаха. Нали половината калинки в Парламента са с дипломи от него", коментира един от жителите на Костенец, пожелал анонимност.

"Много ми е съмнително второто убийство и подозирам, че е извършено от органите на реда по грешка. Защо е толкова мащабна цялата акция? Най-вероятно полицията има заповед за разстрел, в случай, че намери убиеца. След това ще го обявят за самоубил се или убит в престрелка. За тях е важно да го хванат и ликвидират, защото ако го задържат жив, той ще наеме адвокат, който е твърде вероятно да докаже, че второто убийство не е дело на Чане, а на полицай. Тогава ще стане страшно и отново ще хвърчат оставки. Скандалът би бил огромен!", коментира Гергана Спасова, която е местно момиче и познава хората в Костенец.