Жителите на Лозен блокират кръстовище заради затворен път

Хората са принудени да обикалят по черни пътища заради недовършен ремонт

Новини
08:25 - 26 Септември 2021
2028
Жителите на Лозен блокират кръстовище заради затворен път

Протестиращи жители на пазарджишкото село Лозен планират да затворят за два часа - от 14 до 16 часа днес, възловото кръстовище, където се пресичат републиканският път Пазарджик-Белово-Костенец и пътят за Велинград. Недоволството е заради спирането на ремонтите по трасето, което налага да се ползват обходни маршрути през черни пътища.

Отсечката Звъничево -Септември трябваше да бъде ремонтирана още през юни, но от Агенция "Пътна инфраструктура" заявяват, че няма средства за довършването на ремонта.  Към протеста ще се присъединят и жители от Септември и Пазарджик, каза кметът на Лозен Дойчин Анчев:

"Имаме едно единствено искане - да се отвори пътят, отсечката Звъничево-Ханчетата. Десет километра е отсечката. Тя почти е завършена. Сега идва и зимният сезон, там през полето се минава - на ден по няколко пъти, да заобикаляш, това са километри, струва и пари, а и чупене ще е и на коли.

То всичко минава от там. Трафикът си е много натоварен, това е главен път.  Няма как да го държат толкова време затворен.Всеки е съпричастен с таво, защото пречи на всички. Без протести нищо не става, просто положението е нетърпимо".