Зуека иска 800 лева за Жиголо (СНИМКИ)

Нещо за четене
18:30 - 02 Юли 2021
40589
Зуека иска 800 лева за Жиголо (СНИМКИ)

Популярният актьор и тв водещ Васил Василев-Зуека, който наскоро публично показа и таланта си на художник, предлага част от любопитните си картини за продажба онлайн, научи Lupa.bg. Пъстроцветните живописни платна на артиста може да бъдат закупени от Арт платформа Купиизкуство.бг.

Творбите на Зуека са на цени от 800 и 900 лева. Първата му самостоятелна изложба, която през май се състоя в Пловдив и за която Lupa.bg информира подробно, както и онлайн изложбата му през миналата година, показаха, че интересът към картините на талантливия актьор е голям. Това го е насърчило да продължи да рисува и да се изразява чрез четката и да предлага нови картини за продан.

Картината на Зуека - "Жиголо" е една от най-новите му

Сред любопитните творби на Васил Василев, която сега се продава, е картината "Жиголо". Може да стане ваше притежание срещу 800 лева.

Заглавията на картините на Зуека са също толкова интересни и забавни, колкото и самият той като актьор и тв водещ. Сред имената на картините срещаме "Пиеса за две тръби и вдовица", "...А едно здраво ... танго?", "А през нощта", "Дон Кихот в неговия свят".

"... А едно здраво ... танго?" - 2021 г.

"В началото на лятото, което не е силен период за провеждане на изложби и продажби ние откриваме онлайн изложба "Купи изкуство", споделиха от арт платформата. 

С творбите, които се предлагат за продан онлайн организаторите предлагат на почитателите на българското изкуство да разглеждат и купуват произведения по време на лятната си почивка чрез своите мобилни устройства.

В края на март 2020 г., по време на първата вълна от коронавирусната пандемия бе създадена фейсбук групата „Купете изкуство, подкрепете художник“. По-късно бе създадена и онлайн арт платформа. 

Във фейсбук групата, в която след одобрение от администратор авторите могат да създават албуми със своите произведения и да преговарят с тези, които искат да ги купят. Към днешна дата са качени над 10 000 творби и вероятно са направени над 1000 покупки.

"Пиеса за две тръби и вдовица" - 2020 г.

"Аз рисувам идеи и най-вече театрални идеи. Затова някои картини приличат на илюстрации. Цял живот това съм правил – учил съм се да правя анализи и правя театрални, кино и телевизионни образи. При мен анализът така върви - т.е. в момента, в който синтезираш една идея до едно изречение нататък е много лесно да направиш действен анализ или да го претвориш в образ или в нещо, което се вижда или може да се пипне. Така че това е пътят, който ме води винаги", сподели Васил Василев-Зуека в специално интервю за Lupa.bg по време на откриването на изложбата си в Пловдив.

Актьорът-художник обича да рисува Рицаря на печалния образ. "Дон Кихот е нарицателен образ. Когато зрителят го познае вече много лесно той следи идеята, която искам да му кажа. При мен това е важното. Цял живот съм правил едно и също нещо – споделял съм идеи и моето мнение за определени явления или процеси в нашата държава и въобще за взаимоотношенията между хората. Това е, което ме вълнува. А доколко съм могъл другите ще кажат", сподели Зуека.