10 души пострадаха в катастрофата с рейс във Варна (ОБЗОР)

7-годишно дете е получило мозъчно сътресение

Общество
18:42 - 07 Април 2019
1907
10 души пострадаха в катастрофата с рейс във Варна (ОБЗОР)

Общо 10 души са пострадали при катастрофа на автобус от градския транспорт и два леки автомобила във Варна, съобщиха от полицията в крайморския град.
На пострадалите е оказана медицинска помощ в болница, като сред тях има и няколко деца, които са пътували в автобуса. За наблюдение в неврохирургия е настанена 62-годишна жена, която е получила комоцио, продължават изследванията и прегледите на 45-годишния водач на автобуса. 

От останалите потърпевши 7-годишното дете е получило мозъчно сътресение, а останалите деца са с различни контузии на ръце, крака или гръден кош, няма опасност за живота им и всички са освободени за домашно лечение. 42-годишна жена, водач на единия автомобил е получила комоцио и контузия на гръден кош, също освободена за домашно лечение.

Все още не е изяснена причината за катастрофата, при която автобусът, при извършване на ляв завой е преминал през разделителна ограда на платната и е блъснал два автомобила, които са изчаквали на светофара, продължил е движението си и се е блъснал и в стената на къща, встрани от улицата. 
Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Работата по случая продължава.