12 юли 2019 г. - новият ден за край на света

Нибиру отново е соченият виновник

Мистика
18:54 - 09 Юли 2019
26399
12 юли 2019 г. - новият ден за край на света

В световното интернет пространство има нова дата за край на света – 12 юли 2019 г. Само след броени часове Планетата Х или Нибиру може да унищожи Земята, сочи поредната конспирация или измислица. Този път опасността щяла да дойде не от сблъсък с нашата планета, а от самото ядро на Земята. Според най-нови проучвания, чийто източник не се посочва, Нибиру се намирала не извън, а в центъра на планетата.

Неназованите експерти настояват, че на 12 юли 2019 г. Планетата Х ще се „излюпи“, като по този начин ще унищожи човечеството и ще разпръсне на парчета Земята. Това не е първата „прогноза“ за край на света заради митичната планета.

Нибиру е "главен герой" в много конспиративни теории като космическо тяло, което заплашва човечеството и е виновно за природните бедствия и катаклизми на Земята. За наличието на Планетата Х се споменава в шумеро-акадската митология, а американският полиглот от руски произход Зекария Сичин й посвещава няколко книги, като настоява, че хората са създадени от напредналата цивилизация на Нибиру, която посещава Земята на всеки 3600 години.

През 2016 г. астрофизиците Майкъл Браун и Константин Батигин от Калифорнийския технологичен институт откриват косвени признаци, че голяма планета, която все още не е проучена, съществува в Слънчевата система. „Обикновено“ Нибиру се появява в конспиративните теории като планета, готова да се блъсне в Земята, или като готова да закрие напълно Слънцето, или като база на агресивни извънземни. „Тълкуването”, според което Нибиру се намира в центъра на Земята, е доста необичайно, но и то като другите теории няма солидна научна обосновка, отбелязва esoreiter.