15-годишен шофира, съдят чичо му за подкуп на полицаи

Общество
16:46 - 11 Април 2023
1029
15-годишен шофира, съдят чичо му за подкуп на полицаи

Обвинителен акт срещу 44-годишен, опитал да подкупи полицаи, внесе в съда Окръжна прокуратура – Пловдив.

Мъжът предложил 50 лв. на униформените, за да не съставят акт, че зад волана бил 15-годишният му племенник, уточняват от държавното обвинение.

Случаят е от 13 декември м.г. Подсъдимият и брат му били дървосекачи. Заедно с двамата си синове били в Пирдоп.  След като приключили работа, мъжете се почерпили  с алкохол. В късните часове тръгнали да се прибират към град Твърдица, където живеели. Пътували с Мицубиши Паджеро,  който в този момент бил управляван от 15-годишният племенник на дървосекача. Непълнолетното момче шофирало, защото роднините му били употребили алкохол. Към 1,20 часа на 14 декември 2022 г. патрул по отсечката между с. Анево и град Сопот, подали сигнал със стоп палка.

Непълнолетният водач не се подчинил. Последвало кратко преследване. Малко по-късно колата отбила от пътя и спряла. Полицаите установили, че зад волана е непълнолетен и неправоспособен водач. Те съобщили на неговия баща, който бил собственик на колата, че ще я дерегистрират и ще му съставят акт за административно нарушение.  За да не се случи това, чичото на момчето се приближил към патрулката и подал 50 лева на униформените. Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Непълнолетният водач бил тестван с дрегер за употреба на алкохол. Уредът отчел отрицателен резултат.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото