15-метров човек в Гоби

Хора с рога живели някога в пустинята

Мистика
14:50 - 27 Юни 2019
11581
15-метров човек в Гоби

Пустините заемат огромни територии по цялата планета и крият много тайни под пясъчните дюни. Една от най-големите в света е Гоби. Намира се в Централна Азия - в Северен Китай и Югоизточната част на Монголия. Дължината й е 1,6 хиляди километра, а температурните колебания са най-големи в света - през зимата под -40, а през лятото въздухът може да се нагрее над 45 градуса. Този негостоприемен регион е изпълнен с много тайни, които са отнели повече от един човешки живот.

Всъщност Гоби не е хомогенно пространство, покрито с пясък, а верига от региони, които се различават по своя релеф и пейзажи. Затова, например, северната Гоби не е като Трансалтая - първата е тревиста степ, втората е камениста истинска пустиня с редки храсти. Тя е в трансалтайската част на Гоби, в най-недостъпните и изоставени места, където според легендите живее ужасен червей. Той обитава пясъчните дюни, а активната му жизнена дейност се случва едва през юни-юли, когато са най-горещите дни. През останалата част от годината, това същество спи в пясъчни дупки дълбоко под повърхността.

Дължината на Олгой-Хорхой е около половин метър и повече, това е дебел червен червей. Жителите на всички близки земи се страхуват от него. Има легенди, че червеят може да убива от разстояние с помощта на отрова, която изстрелва към жертвата, или чрез избълване на електрически искри. За първи път писателят Иля Ефремов разказва за този червей след палеонтологична експедиция в Монголия. Местните старейшини разказали за ужасния червей на писателя. Трябва да се отбележи, че никой от изследователите не е видял със собствените си очи това легендарно създание. Разказите за него обаче се разпространяват върху голяма територия и са еднакви, което предполага, че те вероятно са основани на съвсем реалните факти за съществуването на рядкото създание, непознато за науката. Няколко експедиции безуспешно търсят червея в Гоби. През 1954 г. изследователска група от САЩ полага доста усилия да открие легендарното животно. Но учените са намерени мъртви до непокътнатите си коли. Причината за смъртта не е установена. Говори се, че изследователите са жертва на убиеца-червей. Много пъти местни жители изчезват безследно, а лагерите им остават непокътнати.

Все пак многократно в Гоби археолози откриват останките на странни същества. Така през 1995 г. там са открити древни човешки черепи с рога. Има версии, че рогата са имплантирани, или това е резултат от ловна магия. Но изследване показа, че рогата са част от тези черепи. И по-късно учените стигат до заключението, че черепът принадлежи на неизвестен тип хора, които някога са живели там. Днес тези черепи не могат да се видят в музеите, тъй като са изчезнали. През 1990 г. близо до град Уулах на територията на Монголия са открити скелети на хуманоидно създание с размери около 15 метра. По-късно се оказва, че то принадлежи на изправено мислещо същество, което е живяло преди няколко десетки милиона години. Някои учени го смятат за хитър фалшификат, други – за нещо, което не се вписва в еволюционната схема на човека. А това означава, че съществото, чийто гигантски скелет е намерен в Монголия, може да е пришълец от Космоса. Тази версия с ентусиазъм се подкрепя от уфолози.

Въпреки това ученият Даниел Станфорд вярва, че тази находка може да принуди да се пренапише цялата известна история на човечеството, тъй като тя може да бъде много по-стара, отколкото се смята сега. В древни трактати има позовавания на факта, че на Земята има поне четири раси преди съвременния човек. Първата е ефирма, втората – полуматериална, третата е още по-материална, а четвъртата най-много прилича на съвременния човек. Всички те обаче са много по-високи, като височината на човека през тези раси се смалява от 50-60 метра до 3-4 метра в четвъртата раса. Съвременните хора - представители на петата раса, имат най-нисък растеж. Така че откритият гигантски скелет може да принадлежи на представител на трета или четвърта раса.

Скали и пясъци на Гоби се крият и много други невероятни неща. Сред тях са странните полупрозрачни полусфери, вдлъбнати вътре, на върха на които има конус с живак вътре. Експертите, след като са изследвали тези артефакти, ги разпознават като устройства, предназначени за навигация на летящи превозни средства. Но възрастта на тези устройства надхвърля милиони години, когато все още съвременният човек не е съществувал според официалната история. Но ако всички тези находки не са фалшиви, то историята на човечеството е много по-дълга, отколкото се смята обикновено.