16-годишен от Кричим краде нощем, докато родителите му спят

Тийнейджърът е заловен и е даден на съд

Общество
12:40 - 14 Декември 2021
1547
16-годишен от Кричим краде нощем, докато родителите му спят

Районна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт срещу 16-годишен младеж от Кричим, който крадял нощем, докато родителите му спят.  Така за времето от 31 януари м.г. до 20.01.2021 г.  успял 6 пъти да задигне различни вещи и пари. 

С. М. не посещавал училище. Хрумнало му извършва кражби от търговски обекти и автомобили в Кричим. Отнетите вещи продавал и по този начин си набавял пари за собствени нужди. Докато бъде заловен, успял да задигне от два автомобила, магазин за дрехи втора употреба,  склад за строителни материали и вендинг автомат мобилни телефони, пакетирани хранителни продукти, безалкохолни напитки, видеорегистратор, флашпамет и др., както и пари, всичко на обща стойност 1037 лева. С .М. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пред съда застава и 36-годишен крадец. Обвинението срещу него е, че на 06.09.2021 г. в село Скутаре е взел пари и документи от лек автомобил. На тази дата той бил в селото и минал покрай паркиран автомобил пред една от къщите. Счупил стъклото на предната врата и отмъкнал от купето борсета с 550 лева и лични документи. По-късно е бил установен от полицейските служители. Р. Д. също е в ареста. 

Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи разпоредителни заседания по делата.