2 млн. и 400 хиляди души са с коронавирус

Починалите от COVID-19 са повече от 165 хиляди

Свят
21:18 - 20 Април 2020, Обновена на: 21:18 - 20 Април 2020
4248
2 млн. и 400 хиляди души са с коронавирус

2 милиона и 400 хиляди души по света са заразени до този момент с COVID-19. Починалите са повече от 165 хиляди. Въпреки че над 1 милион от случаите са в Европа, страните на Стария континент започват постепенно облекчаване на мерките, разкъсвани между надежда и предпазливост.

След постигнатото споразумение миналата седмица на Ангела Меркел с регионалните премиери, Германия сваля някои ограничения. Разрешение да работят отново получават малките и средни магазини, с площ до 800 квадратни метра. Клиенти ще посрещат автокъщи, магазини за велосипеди и книжарници. Училищата ще отворят врати в няколко провинции и само за по-големите ученици. Саксония стана първата германска провинция, в която носенето на предпазна маска стана задължително в обществения транспорт и магазините. Все повече стават хората, които носят маска и в градовете, където това не е задължително.

„Пазим се по най-добрия начин, по който можем. Не мога да направя повече от това. Много съм щастлива, че можем да излизаме отново, поне малко“, казва Гертруде Зици, жител на Франкфурт.