20 г. затвор за мъж, усмъртил пенсионерка с цепеница

Общество
13:15 - 07 Юли 2022
1275
20 г. затвор за мъж, усмъртил пенсионерка с цепеница

Окръжният съд в Шумен прати за 20 г. зад решетките млад мъж от село Цани Гинчево, който помлял с цепеница своя възрастна съселянка, за да я ограби. Жената на 68 г. познавала убиеца си К.С./26 г./ от дете, дори вечеряла с него във фаталната нощ. Днес магистрати са постановили строг режим на изтърпяване на наказанието, уважили са и 150 000 лв. граждански иск на близките, който убиецът трябва да изплати.

К.С. понякога посещавал дома на жертвата и на 12 март 2021 г. тя пак му отворила, макар че не го очаквала. Сервирала вечеря, а след това двамата прекарали още малко време около масата. Подсъдимият забелязал, че върху шкаф в стаята имало оставени пари и решил да ги присвои. За улеснение му хрумнало да пребие домакинята, за да не може да му се противопостави.

Взел дървена цепеница от двора на къщата и започнал да налага жената. Тя паднала на земята без възможност да се защити, а насилникът продължил да я удря. Когато се уверил, че жената е в безпомощно състояние, взел парите - 200 лева, и напуснал къщата. По пътя срещнал свои познати и продължил вечерта си с тях, без да споделя нищо за случилото се.

На следващия ден съсед открил жената и тя едва успяла да даде насоки кой й е причинил жестоките травми. Била с черепно-мозъчна травма, потрошени ребра и прешлени и след няколко дни починала в интензивно отделение на МБАЛ Шумен.
Мъжът бил привлечен от прокуратурата в качеството му обвиняем за извършен грабеж, придружен с убийство.
Решението на Окръжен съд Шумен подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд.