23 гласа не стигат на Доган да изключи Пеевски

Ексклузивно
15:57 - 09 Август 2024
7640
23 гласа не стигат на Доган да изключи Пеевски

23 гласа не достигат на Ахмед Доган, за да изключи Делян Пеевски от ДПС, научи Lupa.bg. Вътрешен човек разкри, че поддръжниците на почетния председател в Централния съвет на партията наброяват 137 души – от общо 240. За да бъде взето каквото и да е решение обаче са необходими 2/3 от гласовете – или 160. А вместо да се увеличава, броя на поддръжниците на Доган намалява.

Депутати от ДПС споделиха пред Lupa.bg, че това е причината почетният председател да не бърза със свикването на Централен съвет. Колкото и да се бави обаче, ЦС на ДПС трябва да се състои преди изборите. А Румен Радев вече посочи, че вотът най-вероятно ще е на 20 октомври.

Според слуховете в движението, Пеевски все още се опитва да реализира среща с Доган, на която двамата да се разберат и помирят. Възможно е в крайна сметка двамата отново да си стиснат ръцете, което би бил най-разумния изход от избухналото напрежение. В случай, че не успеят да заровят томахавките обаче, и двете страни имали резервен план за действие. 

Голямата въпросителна към днешна дата е точно това – под каква форма ДПС ще се яви на предстоящите избори през октомври, защото двамата съпредседатели на партията – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров – представляват партията с еднаква юридическа сила. Така или иначе, на този етап в по-силни позиции е Пеевски.