30 полицаи разплитат мегаобира в Белозем, проверяват и роднини на ограбения бизнесмен

Новини
11:38 - 27 Юни 2024
1797
30 полицаи разплитат мегаобира в Белозем, проверяват и роднини на ограбения бизнесмен

Пловдивското село Белозем осъмна, окупирано от над 30 полицаи, които втори ден разплитат големия обир в дома на бизнесмена Стоян Какачоров. Задигнатата сума посред бял ден от къщата на семейството, която се намира в края на селото, е 201 000 лева и 20 грама злато. Човекът е в шок.

"Толкова полиция не бяхме виждали в село - униформени и цивилни на едно", разказаха пред "24 часа" жители. Те съчувстват на ограбения земеделец, описвайки го като кротък и трудолюбив човек. Както съобщихме, той притежава фуражен цех в село Строево и приготвил парите, за да изкупува продукция, защото сега е кампания.

Вероятно обаче някой близък до него е получил информация, че в къщата на семейството има много пари и я е атакувал. Обирът се определят като дързък, тъй като е извършен през деня, когато семейството е отсъствало.

Едната версия е, че става въпрос за човек, който знае, че в къщата на Стоян има много пари, а другата - за хора от контингента в махалата. Дадено е нареждане да се проверят и роднини на бизнесмена в това число и членове на семейството.

"Човекът може удар да получи, ако не се намери сумата. Как се изкарват толкова пари", съчувстват белоземци на ограбения.

Има и такива, които го упрекват. "Някой накарал ли го е да държи толкова много пари вкъщи", питат те. Между местните се коментира, че самият Стоян вероятно е споделил пред близки за наличие на такава сума.

Белоземци описват семейството като затворено. "Не излизат по село, не посещават заведения", казват съседи. Мнозина не вярват, че автор на престъплението може да е човек от етническата махала. Най-известните крадци по прякор Бомбите били в затвора.