4-ма в ареста след акция "Антидрога" в Пиринско

Общество
12:23 - 10 Април 2023
817
4-ма в ареста след акция "Антидрога" в Пиринско

Четирима души са задържани при акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества на територията на Благоевградска област, съобщиха то полицита.

В събота, около 23 часа на пътя Симитли-Разлог, в района на кръстовище за местността „Бетоловото“, полицейски служители на РУ-Разлог проверили лек автомобил „Волво“, управляван от 48-годишен мъж от гр. Якоруда. В автомобила са намерени четири пакета, съдържащи около 490 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. След това е извършена проверка на жилище в гр. Якоруда, обитавано от лицето, където са открити около 180 кутии цигари без акцизен бандерол, около 660 грама канабис, електронна везна, както и бяло прахообразно вещество и таблетки, които са предоставени за анализ. Образувано е досъдебно производство, а мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Полицаите от Сандански пък са проверили жилище на 33-годишен от града. У мъжа и в жилището е открито, разпределено на дози, наркотично вещество, което след направен полеви тест е реагирало положително на амфетамин с общо тегло около 196,64 грама. 

Около 11 ч в  събота криминалисти при Първо РУ-Благоевград, в града са открили саморъчно свита цигара с около 0,44 грама канабис и гриндер с около 0,64 грама канабис. Задържан е 38-годишен благоевградчанин.

В кв. „Еленово“ в гр. Благоевград е проверена 28-годишна жена от с. Микрево, общ. Струмяни. У нея е намерено и иззето топче, съдържащо около 0,5 грама тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Жената е задържана със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е РП-Благоевград.