40-годишно приятелство в Lupa.bg: Боби М. и Наско Сираков имат общ бизнес!

Спорт
15:23 - 27 Май 2022
14050
40-годишно приятелство в Lupa.bg: Боби М. и Наско Сираков имат общ бизнес!

Борислав Михайлов и Наско Сираков имат общ бизнес, което едва ли ще изненада някой. Двамата, които са част от националния отбор, направил фурор в САЩ`94, засвидетелстваха отново своята обич преди единия от конгресите на БФС, когато настоящият шеф на "Герена" - Наско Сираков, заяви, че Левски застава зад Михайлов, тъй като той няма как да пренебрегне 40-годишното им приятелство. Оказа се, че това приятелство е обвързано и с няколко фирми, научи Lupa.bg.

Една от фирмите, където двамата имат дял, е "Глория Н", която е основана през 1995 година и все още е с активна дейност. Управител е Николай Божинов, а останалите съдружници са Борислав Махайлов, Наско Сираков, Камен Тодоров и с най-голям дял е "Глория палас" ООД.

Любопитното е, че фирмата продължава да отбелрязва ръст на печалбите, както и че се увеличават служителите в нея. Николай Божков наследява като управител Мая Ангелова Божкова, а още по-любопитен факт е, че участие в "Глория Н" е имал и хазартният бос в изгнание - Васил Крумов Божков, който преди време бешще собственик на ЦСКА, а впоследствие и на Левски, където сега Сираков дърпа конците.

Основната дейност на фирмата е "хотелиерство, ресторантьорство, туроператорство, съпътстващи дейността услуги, както и всяка друга дейност, позволена от закона".

Наско Сираков и Борислав Михайлов са бивши съотборници от Левски и националния отбор на България, а също така и добри семейни приятели. Двамата често ходят по партита с половинките си - Илиана Раева и Мария Петрова

Освен в "Глория Н", Наско Сираков има участия още в ПФК Левски АД, КВТ ООД, Троя 2022 ООД, Стелт 2011 ЕООД, Хлебопроизводство СЗ ООД, както и в... САЩ-94 ООД, където акции има и Борислав Михайлов! Бившият вратар и все още настоящ президент на БФС има своя фирма - БМ-1 ЕООД, на която е и управител. След това има участия още в БИМ 97 ООД, Габровски хляб ООД, Национална спортна базца ЕАД и Канако и Сие ООД.

Фирмата САЩ-94 е регистрирана през 1998 година в гр. София, район Подуяне. И е записано, че основната й дейност е откриване и експлоатация на заведения за обществено хранене и увеселителни заведения, търговия на едро и дребно, включително и с алкохолни напитки и тютюневи изделия /след проучаване на съответните лицензи/, консултантски услуги, представителство /без процесуално/ и посредничество на физически и юридически лица в страната и чужбина, транспортна дейност, изкупуване и преработка на селскостопанска продукция, туристически услуги, както и всяка друга незабранена със закон дейност.

Управители на фирмата са две лица - Анна Петрова и Наско Сираков, а съдружници са още няколко любопитни имена - Стойне Манолов, Борислав Михайлов, Емил Костадинов и Любослав Пенев.

А после някои се чудят защо се получават такива резултати в родното първенство и защо определени отбори се ползват с привилегии.

По-рано днес Левски пусна специална колекция с монета, посветена на 60-годишния юбилей на Наско Сираков, който голмайстор №1 в историята на сините отпразнува наскоро.