50-килограмови кучета хапят туристите в Пампорово (ВИДЕО)

Общество
11:00 - 11 Август 2020
2769
50-килограмови кучета хапят туристите в Пампорово (ВИДЕО)

Глутници бездомни кучета хапят и тормозят туристи в курорта Пампорово. Сигнал за кучешката напаст подаде управителят на вилно селище „Малина“ Екатерина Налбантова. Животните се вмъквали комплекса и плашели почиващите. Проблемът е от началото на летния сезон. На 4 август е изпратена жалба до кмета на Община Смолян Николай Мелемов, на чиято територия се намира вилното селище, но до днес отговор не е получен, предаде otzvuk.bg.

„Стараем се да предоставяме добри условия за почивка, а в един момент Пампорово се превърна в кучкарник. Г-н Мелемов, изпълнете обещанието, което дадохте – да възстановите кучкарника, или да направите нов, защото това е повсеместен проблем в цялата община“, каза пред камерата на „Отзвук“ управителят на вилното селище Екатерина Налбантова.

„Вместо да почиваме се налага да пазим децата си от кучетата. Не е редно Община Смолян да допуска да се случват подобни неща. Много харесваме Родопите, но едно такова нещо би могло да ни откаже от последващо идване тук. Хотелиерите няма как сами да се борят срещу уличните кучета“, добави Никола Бойчев от София, който е на почивка във вилното селище.

Напрежението ескалирало миналата седмица, след като 5-6 животни се сдавили на сантиметри от 7-годишно момиченце и майка му. Мартин Славов от София и семейството му седем поредни години прекарват лятната си ваканция в Пампорово и вилно селище „Малина“, но след инцидента вече не са сигурни, че ще дойдат отново.

В писмо мъжът описва за случая: „На 31.07.2020 г. улични кучета се „сдавиха“ на верандата ни – вила 29. Бях в банята, когато чух, че жена ми крещи в истерия. Излязох гол и заварих жена ми разтреперана да се защитава със столовете от кучетата, които бяха в схватка по между си на самият праг на вилата ни.

Дъщеря ми, която е на 7 години, беше избягала от страх, защото кучетата са се сдавили и скочили към прага ни, докато тя била на стълбището. Представете си ужасната ситуация през очите на едно малко дете. Това са големи кучета над 50 килограма едното. Дъщеря ми толкова се беше стресирала, че трепереше като лист“.