62-годишен педофил обара дете в училище, закопчаха го

Директорката твърди, че до този момент не е имало оплаквания и жалби срещу мъжа, уличен в блудство

Актуални новини
13:22 - 22 Септември 2021
4048
62-годишен педофил обара дете в училище, закопчаха го

62-годишен педофил е блудствал с 12-годишно момиче в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Добринище, потвърдиха от полицията в Банско. Гнусната сцена се е разиграла преди няколко дни в една от стаите в училището, където служителят работи от над 10 години по поддръжката. Момичето се оплакало на майка си, че чичото я заключил в стаята, съблякъл я, прегръщал я и опипвал. Майката се оплакала на директорката, но веднага подала жалба и в полицията. Незабавно са предприети действия по сигнала, мъжът е арестуван и отведен за разпит в полицията.

Директорът на училището в град Добринище г-жа Зорка Шумарева потвърди, че сигналът за предполагаемо блудство с 12 годишна ученичка е подаден до нея вчера сутринта от родителите на детето. Първоначално от ръководството на училището са смятали да се запознаят детайлно и да се извършат съответните проверки, но са размислили - подали и те жалба в полицията.

Директорката каза още, че до този момент не е имало оплаквания и жалби срещу мъжа, уличен в блудство. Нямало е никакви сигнали за непристойни действия от негова страна и той се ползва с много добро име в училището и града. Семейството му е уважавано и заедно със съпругата му, която е главен учител в учебното заведение, винаги са помагали и работили отговорно.

От пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград потвърдиха за случая и уточниха: „Има задържано лице, в момента се работи по сигнала под надзора на компетентната прокуратура в Разлог“, каза говорителят на ОД на МВР Йорданка Шаркова.

Срамната сцена е записана с камери, органите на реда са гледали записите. Проведени са разпити на задържания, снети са показания от директорката на училището Зорка Шумарева, разпитани са и други свидетели.