8 начина да изгориш 100 калории

Бюти
13:25 - 09 Август 2019
7585
8 начина да изгориш 100 калории

1. Извърви пеш километър и половина

Смята се, че километър и половина са достатъчни за изгарянето на 100 калории. Разбира се, колкото по-бързо ходиш или дори тичаш, толкова повече ще ускориш процеса. За да определиш разстоянието точно, потърси в нета Google Map Pedometer. Въвеждаш адресите на точка А и Б, а приложението само изчисляваколко километра има между тях. Или си купи педометър – 2000 крачки също се равняват на километър и половина, пише cosmopolitan.bg.

2. Утоли жаждата със студена вода

Не само пий водата студена, но и наведнъж. 1 чаша изгаря 25 калории, защото тялото хаби енергия, за да се стопли. Разпредели равномерно 8 чаши за целия ден.

3. Пий топли напитки

Не само студените питиета ти помагат да се избавиш от излишното, но и топлите. Кафето, черният и зеленият чай стимулират симпатиковата нервна система, което води до горене на калории. Медицинските проучвания сочат, че 3 чаши зелен чай на ден изгарят между 78 и 106 калории на ден.

4. Стой повече време права

Безкрайните часове на седене в офиса са пагубни за фигурата. Докато си зад бюрото, гледай да клатиш краката си (буквално!), колкото може по-често. По време на дълъг телефонен разговор стани и се разходи из стаята. В края на работния ден ще си минус 100 калории.

5. Тренирай с прахосмукачката

Домакинските задължения не изглеждат толкова досадни, щом разбереш колко калории могат да премахнат. Например, за час една жена с тегло 60 килограма изгаря следните калории:

-          разтребване, оправяне на легла – 120 калории

-          поливане на растенията – 90 калории

-          миене на чинии – 90 калории

-          чистене с прахосмукачка – 138 калории

6. Хайде, скачай

Носи си в чантата въже за скачане и го използвай винаги, когато намериш свободно време. 2-3 пъти по 10 минути и 100-те излишни калории изчезват. Освен това, скачането е забавно и действа разтоварващо.

7. Танцувай, сякаш никой не те гледа

Съжаляваш, че хапна вафличка вместо плод за следобедна закуска?  Включи радиото на макс и танцувай колкото сили имаш за 20 минути. Ако детето ти е наблизо, грабни го на ръце и потанцувайте заедно.

8. Излез да поиграеш с деца

Децата са най-добрите партньори за упражнения. Така че, право към парка за семейни забавления. 30 минути игра на фризби или 10 минути каране на блейдери  горят 100 калории. Дори когато държиш бебето си на ръце, използвай времето да правиш клякания или си играйте на „самолет“, като го подхвърляш леко във въздуха. Така хем се движиш допълнително, хем мъничето е доволно от играта с мама.