80-годишният Митко изгорял, защото отказал да излезе от жилището

Човекът живеел сам след смъртта на сина си и жена си

Новини
08:48 - 11 Декември 2021
2771
80-годишният Митко изгорял, защото отказал да излезе от жилището

Собственикът на изгорелия апартамент в Благоевград отказал да излезе, когато пожарът се развилнял снощи, съобщиха съседи.

Около 19 ч пламна жилище на седмия етаж на блок в кв. "Струмско", а при пожара загинаха трима души.

Огнеборците спасиха седем деца, сред които две бебета близнаци на 1 месец. Те обаче са откарани в столична болница, защото са се обгазили.

80-годишният Митко, който живеел сам в жилището, отишъл до съседката си, за да й каже да извика пожарна и после пак се върнал в горящото жилище и отказал да излезе. При него се качил 40-годишен мъж от третия етаж, за да му помогне, но се оказа, че и той е намерил смъртта си там. Загинала е и 60-годишна жена от друг апартамент.

Бай Митко живеел сам, след като преди 2 г. починал синът му, а преди двайсетина дни - жена му. След нейната смърт, той почти не е излизал от жилището си, бил неадекватен.

Спасителната акция на пожарникарите премина изключително тежка. Наложи се хората от блока да бъдат извеждани с помощта на стълба-вишка. Десетина души са откарани в болницата за наблюдение и преглед, заради обгазяване. Останалите евакуирани са прекарали нощта при роднини и приятели.Областният управител беше осигурил и настаняване в хотел, за тези, които няма къде да прекарат нощта.