А Мангъров кога? Конспираторът Алекс Джоунс ще плаща 473 млн. долара обезщетения

Наглият дебелак спешно се опитва да премести парите си в чужбина

САЩ
12:31 - 11 Ноември 2022
2514
А Мангъров кога? Конспираторът Алекс Джоунс ще плаща 473 млн. долара обезщетения

Разпространителят на конспиративни теории Алекс Джоунс трябва да плати 473 милиона долара наказателни обезщетения за клеветническите си твърдения за масовата стрелба в училище "Санди Хук" през 2012 г., постанови съдия от Кънектикът в четвъртък, предаде "Ройтерс".

Решението дойде месец след като съдебни заседатели в Уотърбъри, Кънектикът, постановиха, че Джоунс и компанията - майка на неговия уебсайт Infowars, трябва да платят на повече от дузина роднини на жертвите от "Санди Хук" близо 1 милиард долара обезщетение за неверни твърдения, че са актьори в инсценировка, която била част от правителствен заговор за отнемане на оръжията на американците.

В отделна заповед късно в сряда съдията Барбара Белис временно блокира възможността на Джоунс да премества лични активи извън страната. Решението дойде по искане на ищците, които твърдят, че Джоунс се опитва да скрие активи, за да избегне плащането.

Джоунс сега е подсъдим за общо 1,49 милиарда долара обезщетение в две дела за клевета, които влязоха в съда тази година. Има и трето висящо дело в Тексас.

На 14 декември 2012 г. въоръжен мъж уби майка си, след което уби 20 деца и шестима служители в началното училище "Санди Хук", преди да се самоубие. Теориите на конспирацията, подсилени от Infowars твърдяха, че всъщност никаква стрелба не е имало, а разстроените близки на жертвите са наети от правителството актьори.