Абсурд: Ваксинираният Слави Трифонов дири умрели имунизирани чрез Тошко Йорданов

Политика
18:30 - 25 Януари 2022
9964
Абсурд: Ваксинираният Слави Трифонов дири умрели имунизирани чрез Тошко Йорданов

Ваксинираният лидер на Има такъв народ Слави Трифонов дири чрез представителя си в Народното събрание Тошко Йорданов пострадали и дори близки на починали от "експерименталните" ваксини срещу ковид. За целта от няколко дни шефът на парламентарната група на някогашния изборен победител промотира интернет страница за докладване на случаи.

Паралелно функциониращата на Изпълнителната агенция по лекарства "база данни" е с анонимни на пръв поглед създатели, но по-внимателно вглеждане разкрива, че тя е дело на новосформирания „Български алианс за достоен живот", регистриран на 13 декември миналата година. Там, очаквано, може да се видят имената на известните вече в обществото конспиратори, насаждащи антиваксърски мнения лаборанти и представители на медицинското съсловие: 

Георги Тодоров Тодоров
Калина Христова Христова
Милена Недкова Налбантова-Божилова
Пламен Панайотов Пасков
Нина Петкова Ламбова
Биляна Красимирова Филева
Мариана Цветкова Христова

В мрежата вече се шегуват, че ИТН финансира пряко НПО-то, което твърди, че пандемия няма, а ваксините са опасни, както и че по този начин се опитва да привлече гласове от електоралната основа на "Възраждане" на Костадин Костадинов. 

Любопитната подробност е, че страницата, събираща сведения за пострдали от ваксините: "Coronerbg.com" е с напълно заличени данни и единственото отворено за публиката обстоятелство е, че е била регистрирана в средата на 2021 г. именно във Варна. Иначе официално Алиансът на конспираторите е със седалище в София, на адреса на рекламна агенция.