Адел бере плодовете на труда си - оглави британските класации за албуми и сингли

Хитът „Easy On Me” е на първо място

Новини
21:50 - 05 Декември 2021
1922
Адел бере плодовете на труда си - оглави британските класации за албуми и сингли

Адел оглави британските класации за албуми и сингли за втора поредна седмица, съобщи сайтът на компанията, следяща за продажбите. Хитът „Easy On Me” е на първо място в класацията за синглите за седма поредна седмица и вече е най-добре представилата се в това отношение песен.

В класацията на албумите „30” на Адел запазва популярността си и не позволи на „Wild Dreams” на „Уестлайф” да заеме първото място. 12-ият студиен албум на групата остана втори. Трети е Ед Шийран с „=” („Equals”), а след него се нарежда АББА с „Voyage”. Коледният солов албум на Гари Барлоу „The Dream Of Christmas” дебютира на пето място.

„Еasy On Me” на Адел ще си съперничи през следващите седмици с бързо издигаща се нова звезда. Само преди три седмици 17-годишната Гейл влезе за първи път в топ 40 на британската класация за сингли и песента й „Abcdefu” вече е на второто място, измествайки силни претенденти. Заради предколедния период Марая Кери и „Уам!” заеха трето и четвърто място съответно с „All I Want For Christmas Is You” и „Last Christmas”, които са вече класики. На пето място е друг сингъл на Адел - „I Drink Wine”.