Адвокат: Медици гледаха турски сериал, докато синът ми умираше

Новини
10:40 - 22 Септември 2021
10781
Адвокат: Медици гледаха турски сериал, докато синът ми умираше

"Убиха моето дете, и то именно тези лъжци, които сега твърдят, че нямат никаква вина. Имат наглостта да обвиняват нас като родители, че не говорим истината. За какво аз да не говоря истината? Какъв интерес да имам аз да злепоставям някого? Моето дете няма да го върне никой, независимо дали злепоставям някого, или не."

Това казва в интервю за "Марица" опечаленият родител на Теодор.

"Във всяко нещо трябва да има елементарен морал. Тези хора нямат елементарен морал в стремежа си да се оневинят. Не е за това, че твърдят, че нямат вина. Всеки има право на защита. По-скоро за това, че обвиняват нас в лъжа за нещо, за което видяхме с очите си, защото детето ни издъхна пред нашите очи", изплаква болката си адвокат Йордан Давчев.

"Ако не бяхме ние с майка му, той щеше да издъхне, без лекарите да знаят, защото нямаше никой в стаята. Никой!

Медицинският персонал пиеше кафе, пушеше цигари и гледаше турски сериал в дежурната стая. В коя държава по време на работа персоналът гледа телевизия, а не работи?!

В коя нормална държава, освен в България! Какво лъжа аз и за какво да го правя? Няма за какво да лъжа."

Според него синът му е приет с много лека травма, за наблюдение. Нямал хематом. "Лекарите отварят черепите на хората, извършват операции и ги изписват да си ходят. Моето дете, за което на обяд ми казаха, че ще бъде изписано в понеделник, вечерта го заварих пред агония, пред смъртта."

"Майка му и аз го заварихме в празна стая, без персонал. Оттам нататък експертизите ще докажат кой е прав и кой е крив. Дали ние лъжем, или тези мерзавци лъжат, които са изпратили това съобщение до медиите."

"Това са мерзавци за мен, това не са хора. Да се подиграват с моята мъка и да твърдят, че аз лъжа за смъртта на сина ми. Това е истината. В нашето семейство лъжци няма, няма и да има. Лъжците са другаде. Това мога да кажа. Те убиха детето ми. Тези мерзавци го убиха. Заради безотговорност, заради липса на дисциплина, заради липса на контрол, заради липса на всичко."