Адвокат: Преправени са документите за смъртта на 3-годишния Алекс

Епикризата на детето е без диагноза и подпис, твърди София Николова

Крими
13:02 - 16 Декември 2019
1949
Адвокат: Преправени са документите за смъртта на 3-годишния Алекс

Родителите няма да спират да търсят истината за смъртта на тяхното дете. Смятаме, че проверката е опорочена и компрометирана, защото се основава на документи, които са преправени”, заяви пред Би Ти Ви адвокатът на родителите на 3-годишния Алекс София Николова.

Става въпрос за епикризите, с които детето е изписано от педиатрията, разкри тя. Когато детето е изписано и изпратено в „Пирогов” на родителите е дадена епикриза без диагноза и не е подписана от анестезиолог.

Според адвоката един и същ човек е положил подпис и като лекуващ лекар, и като шеф на клиниката, предстои да се установи дали това е така с тази експертиза.

„След две седмици изискахме цялата история на заболяването. И се оказа, че оттам ни се издаде епикриза с печат вярно с оригинала, а тя се различава – вече са поставени диагнози: двустранна пневмония, сепсис и дихателна недостатъчност. Има разминаване на часовете, допълнен е и медикамент във втората епикриза”, разказа Николова.

„Това е абсолютно преправен документ”, категоричен е адвокатът, според когото целта е да се прикрие истината, а причината е да се избегне една наказателна отговорност. Николова смята, че твърденията на д-р Георгиева са, за да защити сама себе си.

Предприети са необходимите действия във връзка с разследването и да уведомени всички органи, включително прокуратурата, разкри адвокат Николова.