АЕЖ: Кошлуков, иди си сега!

Четирима от членовете на СЕМ гласуваха "против" кандидатурата на сегашния шеф за нов мандат

Общество
18:29 - 29 Юни 2022
3385
АЕЖ: Кошлуков, иди си сега!

Асоциацията на европейските журналисти в България призовава настоящия генерален директор на БНТ Емил Кошлуков да си подаде оставката, защото той няма мандат да продължи да управлява въпреки провала на СЕМ да избере постоянен шеф на обществената телевизия. Това се казва в позиция на организацията по повод неуспешния избор на генерален директор.

Мотивите на АЕЖ са, че за Кошлуков е гласувал само един член - Галина Георгиева (избрана по времето на ГЕРБ), а четирима са били против.

"При тази ситуация, след като е получил вот на недоверие от четири от пет гласа, не е редно да се смята, че г-н Емил Кошлуков има мандат да управлява телевизията, дори като временно изпълняващ длъжността. По тази причина го призоваваме да се оттегли и друг да управлява телевизията до провеждането на нова процедура, която би трябвало да се организира от СЕМ в спешен порядък", пишат от организацията.

От АЕЖ казват, че провалът на Съвета за електронни медии да избере генерален директор за Българската национална телевизия е "крайно разочароващ".