Африка се съсипва от промените в климата

Черният континент страда най-много от суши и наводнения

Мистика
18:26 - 08 Август 2019
4218
Африка се съсипва от промените в климата

Напоследък учените все повече преглеждат възможните последици от глобалните климатични промени на Земята, като определят по-подходящи места за живеене. Промените вероятно ще засегнат всички места на планетата. Затова се правят опити да се посочи къде е по-безопасно за живот и къде заплахите са най-големи.

Африка ще страда най-много от глобалните климатични промени през следващите години, твърдят изследователи на климата. В нов доклад се отбелязва, че глобалните промени засягат африканските страни много повече, отколкото се смяташе досега.

Според Британското метеорологично бюро последиците от изгарянето на изкопаеми горива ще доведат до суши и наводнения на различни места в Африка. Говорителят на метеорологичното бюро Елизабет Кендона казва, че Африка ще пострада най-много и от светкавичните наводнения, свързани с обилните валежи. Метеорологичните аномалии се появяват веднъж на 30 години, но в бъдеще това ще се случва на всеки 3 до 4 години.

Все още няма отговори на въпроса възможно ли е човечеството да се справи с промените в климата и как да се адаптира. Не се съобщава и за помените в резултат на климатични аномалии, които ще засегнат и другите континенти на планетата.