Африканско свинско с фъстъчено масло
за 4 порции, 55 мин
Продукти
600 г свинско месо без кост
2 глави лук
2 с.л. олио
175 г фъстъчено масло
черен пипер, сол и лют или сладък червен пипер
1 с.л. кимион
6 домата - може от консерва
½ връзка магданоз
малко настъргана лимонова кора
Приготвяне
Свинското месо се нарязва на тесни ленти. Запържва се в половината загрято олио до златисто и се оставя настрана.
В останалото загрято олио се запържва обеленият и наситнен лук до светло кафяво. Добавя се фъстъченото масло, овкусява се със сол, черен пипер, червен пипер и кимиона.
Прибавят се нарязаните на дребно или настъргани обелени домати. Слага се месото и се готви на тих огън 40 мин.
Магданозът, без няколко стръкчета, се наситнява и се запържва за няколко секунди в мазнината от пърженето на месото. Добавя се към ястието.
Поръсва се с останалия наситнен магданоз и с настъргана лимонова кора.