Африканско свинско с фъстъчено масло

за 4 порции, 55 мин

Кухня
11:21 - 13 Януари 2021
3805
Африканско свинско с фъстъчено масло

Продукти

600 г свинско месо без кост

2 глави лук

2 с.л. олио

175 г фъстъчено масло

черен пипер, сол и лют или сладък червен пипер

1 с.л. кимион

6 домата - може от консерва

½ връзка магданоз

малко настъргана лимонова кора

 

Приготвяне

Свинското месо се нарязва на тесни ленти. Запържва се в половината загрято олио до златисто и се оставя настрана.

В останалото загрято олио се запържва обеленият и наситнен лук до светло кафяво. Добавя се фъстъченото масло, овкусява се със сол, черен пипер, червен пипер и кимиона.

Прибавят се нарязаните на дребно или настъргани обелени домати. Слага се месото и се готви на тих огън 40 мин.

Магданозът, без няколко стръкчета, се наситнява и се запържва за няколко секунди в мазнината от пърженето на месото. Добавя се към ястието.

Поръсва се с останалия наситнен магданоз и с настъргана лимонова кора.