Акад. Петър Иванов пред Lupa.bg: За Николай Марков хората са "обезумели говеда" и "ехидни сатанисти"

Мургавичкият полковник кълне "всички и всеки", посочи ученият

Политика
17:00 - 17 Юли 2024
3262
Акад. Петър Иванов пред Lupa.bg: За Николай Марков хората са "обезумели говеда" и "ехидни сатанисти"

"Подполковник Николай Марков ни нарича във фейсбук "обезумели говеда" и "ехидни сатанински". Гордо се хвали, че ни проклина, коленичил пред Господ Бог, в "най-силната си молитва" (проклина в молитва?!), говори за някакви "празни свои себеподобни", за някакъв си "път към другите народи" и т.н."

Това обясни пред Lupa.bg акад. Петър Иванов, директор на Демографския институт към Българска академия на науките и изкуствата (БАНИ) и доктор и професор по социална психология. 

"Луда работа. Мургавичкият преподавател-полковник кълне като дърта, пияна, побъркана и ядосана циганка, кълне с люти клетви "всички и всеки", а това значи, че и мен, грешния, кълне, не знам защо", посочи ученият.  

Ето поста на Марков във фейсбук: 

"Ако не аз съм предателя, за всеки изрекъл или написал клевета срещу мен - проклет да е до девето коляно!
Проклинам ви, коленичил пред Твореца и в най-силната си молитва. ПРОКЛЕТ ДА БЪДА И АЗ, ако съм взел и една стотинка от някого или съм влизал в задкулисни договорки в обществената ми служба! Проклета да е семката на онзи, който е дръзнал да клевети брата си, обладан от нечестивия! Проклети да са дните му на тази земя! Проклети да бъдат нощите му! Проклятие за всички и всеки, който върви по пътища на нечестивци! Проклети да сте всички подлеци и клеветници! Проклети.
В огън да горят душите ви! Ехидни сатанински".

Под поста на Николай Марков негов последовател пише: "Политик по този начин да кълне, не съм чувал. Подкрепях Ви, но след такова проклинане към толкова хора, няма как да продължа,да подкрепям. Жив и здрав бъди!"

"Мисля, че причината за клетвите е в лошото състояние на нашето здравеопазване в областта на психичното здраве", смята акад. Петър Иванов.

"Повечето от нашенските политици, какъвто е Николай Марков, ако не почти всички, не са с добро психично здраве, психичноболни са, имат сериозни психични разстройства - от зависимости и неврози до налудности. Външният вид, физиономиите им, мимансът, речта и поведението им издават психопатология и акутни повреди на съзнанието, на мисловните процеси и на емоциите им. Около 35% от депутатите би трябвало да потърсят медицинска помощ в областта на своето психично здраве, тъй като са психопати", препоръча акад. Петър Иванов.