Александър Сиди: Защо Нено Димов трябваше да е единственият виновен?

Защо шефът на ВиК не е в затвора?, пита депутатът от ВМРО

Политика
21:27 - 19 Януари 2020
4084
Александър Сиди: Защо Нено Димов трябваше да е единственият виновен?

"Тъжното от това, което се случва, е не толкова, че Нено Димов е в ареста и е от нашата квотата и т.н., тъжното е, че не разбрахме, защо той трябваше да е единственият виновен. Все си мисля, че не трябваше да се държим по подобен начин с един министър, който в крайна сметка не е основния двигател в този процес по отношение на водната криза. Това заяви в предаването на Канал 3 "Беновска пита", Александър Сиди от ВМРО.

"Водната криза е причина от много грешки през годините и ако той има някакви действия, разбира се прокуратурата ще докаже неговата вина, и съответно съдът ще преценява дали е виновен или не. Това обаче, което мога да кажа със сигурност е, че по време на управлението на БСП не са поискали, не са направили, не са подготвили воден цикъл на Перник, т.е. тръбите са в това окаяно състояние заради местната власт, която не си е свършила работата. Със сигурност мога да кажа и друго, това, което заяви прокуратурата е, да, със сигурност има незаконно източване на язовир "Судена" и това незаконно източване се е случило в дните след 7 ноември 2019 г. Министър Димов разписва, че ВиК може да източи от язовира и да пусне за битови нужди. ВиК обаче източва половин милион кубически метра вода. Обяснявам си това действие като чисто незаконно, не си обяснявам обаче защо шефът на ВиК не в затвора с Димов", каза Сиди.

"Ситуацията изглежда така, сякаш Нено Димов е единственият, който трябва да обере пешкира и той е единствения виновен, защото народът иска кръв. Народът иска кръв тъй като опозицията ежедневно, вместо да обяснява и да дава другата гледна точка за управлението на страната, каквато е логиката на една опозиция, БСП ежедневно лъжат, пускат фалшиви новини в обществото, а това нагнетява напрежение, което се отпушва в обществото ", заяви Александър Сиди.